Nike

Nike is an American multinational sport, apparel,  and fitness goods manufacturing company. The company some really massive number of sports good putting almost all manufacturers with its unbeatable quality.

Running, the process where you can gain a whole amount of energy for the whole day just by doing for few miles.

But there is a catch, it all depends on the comfortability and encouragement which pushes a runner to run. Wee you cannot control weather condition and broken roads but you can consider the equipment you use for running.

Yes, I am talking about running shoes. Running shoes is important as it is the middleware between your foot and the road you run on. It should properly cushion so even on bumpy roads you don’t feel scared to run them away.

What should you look while selecting Nike running shoes?

As we know that Nike is a well defined, world popular reliable brand and the quality they produce is unbeatable but there are 3 things you should consider while purchasing best Nike running shoes for yourself.

  1. Purpose 

Setting up a purpose before purchasing shoes is a smart way to buy running shoes. Some definite purpose can be jogging, walking, trekking, cycling or running. It reduces the pricing of the shoe by removing the features you don’t need.

2. Comfortability

The 2nd important thing to take care is the comfortability. Comfortability depends on the right size shoe you select and the material used to manufacture the shoe. Usually, it’s better to grow with well-cushioned shoes.

3. Design

We if you are a design lover who loves to wear some latest designed available then you should be a little picky while selecting one.

4. Affordable Pricing

Pricing, the shoe you are looking to purchase shoes be affordable and pocket-friendly. Considering some of the well-advanced auto fit shoes released by Nike, they are good for show off or for the event but they aren’t good for regular usage.

Considering all the factors we selected the 10 top rated best running shoes. They are easily available on online marketplace. We have shared the shoe link as well so you can check the out.

Top 10 Best Nike Running Shoes

1.Nike Air Relentless 6 MSL Running Shoe 843881-005

  •  color: Grey
  • material: Mesh
  • sole:  Rubber
  • style: AIR RELENTLESS 6 MSL

Nike shoes have a fabulous design in every shoe style, you can wear it for running  on rough surfaces and has grip to run on smooth surfaces. Group it with your jeans and casual shirts to give a attractive look while heading out.

2.Nike Men’s Revolve 2 Cool Grey and Orange Running Shoes

  •  color: grey and sole orange
  • material: Mesh
  • sole:  Rubber
  • style: AIR RELENTLESS 6 MSL

Nike men’s revolve has cushioned footbed which varies from insole, helps in avoiding strains on foot. Can wear for gym, walking and can’t be used for playing. The grey and orange colour combination makes the shoes damn good to wear for occassions.

3.Nike Downshifter 7 Men’s Running Shoes 852459-003

 

  • color: Ash
  • material: synthetic
  • sole:  synthetic
  • style:  Padded ankle collar.

Nike Downshifter has textile insole with synthetic outsole which  will be suitable for running , good match for blue jeans and white shirt.

4.Nike Men’s Flyknit Streak Running Shoes

  • color: sky
  • material: polyester
  • sole: synthetic
  • style:  closed toe, casual

Nike men’s flyknit streak has good color combination with great sole which holds great while jogging on hard surfaces. The welt of the shoe gives a support for the heels. It has a sweat free vamp which makes it suitable to wear during summer.

5.Nike Men’s Air Zoom Pegasus 31 Running Shoes

 

 

nike shoe

  •  color: black
  • material: polyester
  • sole: synthetic
  • style:  closed toe, casual

Nike men’s Air zoom is one of the best running shoes in 2017, best sweat free vamp with hard sole lasting long even on hard surfaces. Trendy look a good match on white and blue dress.

6.Nike Air Relentless 6 MSL Running Shoe 843881-401

  • color: blue
  • material: mesh
  • sole: synthetic
  • style:  casual

Nike Air relentless shoe has good color which is match for white and light color shirts, can be used for running, gym and occasional events.The laces tie up style is a bit different from other shoes and suits well on every casual dress.

7.Nike Men’s Revolution 3 Running Shoes 819300-010

 

  • color: black
  • material: mesh
  • sole: Rubber
  • style:  casual

Nike men’s revolution shoe has a simple and good looking color combination which can be wore both as sports and casual.grip sole with supportable welt the nike symbol over the shoe is highlighted which is good match for every dress.

8.Nike Men’s Revolution 3 Running Shoes

  • color: Grey
  • material: mesh
  • sole: Rubber
  • style:  casual

This Nike men’s revolution shoe has trendy look with matching white sole which needed to be cleaned for every three uses. The ash colored closed toe top is sweat free while summer. this is  a perfect shoe to wear while summer and rainy season as it dries easily when gets wet.

9.Nike Revolution 2 MSL White Running Shoes

  • color: white
  • material: mesh, synthetic leather.
  • style:  casual

This white Nike running shoe sits well on blue dress and on white shirts , needed to be maintained with care as it gets dirt easily. The design over the shoe is quite well than other shoes.

10.Nike Men’s Blue Running Shoes 

  • color: blue
  • material: polyester
  • style:  casual

Nike men’s lunarglide is a fashionable shoe with good design which suits well for occasional events and can be wore for both sports and casual walk. you will enjoy the shoes when wore while heading out.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here